Росен Желязков направи изненадващо признание за Асен Василев: Нямам нищо против

...
Росен Желязков направи изненадващо признание за Асен Василев: Нямам нищо против
Коментари Харесай

Росен Желязков за Асен Василев: Нямам нищо против да е министър

Росен Желязков направи изненадващо самопризнание за Асен Василев: 

Нямам нищо срещу Асен Василев да е министър на финансите, тъй като единствено присъединяване в ръководството на финансите, които в последните две години са докарани в това положение, е гаранция за излизане от обстановката с носенето на отговорност. Това съобщи в изявление за bTV ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Според него това е верният метод, а не да се стои в засада и да се разясняват непознати неточности, без да се виждат личните.

" Това, че Бойко Борисов е отстъпчив и има голямото предпочитание да има резултат, заради което остана в Народното събрание - не трябва да се разчита като отстъпчивост. Много добре знаем, че сме първа политическа мощ и на идващите избори отново ще бъдем, само че не лежим на тази популярност и по никакъв метод не желаеме нашите сътрудници да смятат, че поддръжката на ГЕРБ е индулгенция за ГЕРБ ", добави Желязков.

Председателят на Народно събрание съобщи, че ГЕРБ желае да се върви в посока устойчиво ръководство и споделена отговорност в изпълнителната власт.

" Оттук нататък, в случай че това бъде декларирано от нашите сътрудници в преговорния развой сега, тогава ще приказваме за имена и няма да постановяваме стигма върху нито едно име ", сподели още той. По думите му политическият разговор сред първите и вторите е единствената устойчива гаранция да имаме устойчиво държавно управление. 

" Горе-долу имаме изясненост за част от структурата и поименния състав на концепциите на сътрудниците, с които продължаваме диалозите по политики. Надяваме се, че до вторник ще имаме някаква изясненост по техните визии (б.р. на ПП-ДБ) ", добави Росен Желязков.

Той добави, че за ГЕРБ е значимо, когато отидат да получим първия мандат, да имат съответен претендент за министър-председател и " това ще бъда политическо обръщение за опциите за кабинет с поддръжка за първия мандат, както и за политическия развой. "

" Сякаш сме заложници на имена и на конструкция, а процесът би трябвало да е друг. Ако имаме общи визии по политиките, а смятам, че имаме такива - да ги облечем в законодателни начинания, по които имаме цялостно единодушие ", съобщи още ръководителят на Народното събрание.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР